JIC - neděle

SK Joudrs, softball, Praha

Valná hromada klubu 18.03. 2024 od 19 hod v Clubhousu

2024 Softballový příměstský tábor pro hráče a hráčky 7 - 13 let

STAVBA HALY - 4. 11. 2023 OD 8:00 hod

Zápisy Mikro 2023/2024

DĚTSKÉ OSLAVY NA JOUDRS

Začni správným rozhodnutím, staň se rozhodčím!

Určitě jste již měli dost času si přečíst všechny články o Joudrs indoor cupu. Víte, jak hrálo Joudrs – Royal, víte, jak hrálo Joudrs – Orange v sobotu i v pátek. Co však zatím nevíte, jak jsme bojovali v neděli.
 

V nedělním poledni na nás čekal přemožitel našeho béčka Čechie. V základní skupině jsme s ní prohráli a tak jsme měli co napravovat. První část zápasu však byla z naší strany dost nepovedená. Na pálce jsme měli jediný hit v podání Dibly a zatímco soupeř nám odpalů nadělil hned pět. Díky pravidlům indooru, jsme však začali ještě novou směnu asi jeden a půl minuty před vypršením časového limitu a v té se strhlo hotové oranžové peklo. Po sérii čtyř hitů, BB a HB holky dokázaly srovnat utkání na 4:4. V dohrávce Čechie bod nedala a tak jsme hráli tie-break. V něm jsme dokázali stáhnout další čtyři body a v dohrávce jsme svůj náskok udrželi. Konečný výsledek tak byl 8:5 a přímo jsme postoupili do finále. Na pálce skvělý výkon předvedla Dibla 2/2 + 1xBB, Lenka 1/1 + 3xBB, Madla 2/4 + 3xRBI. Kuriozitou je třikrát za sebou nadhozem trefená pálící Eva.

Do finále postoupila Krč po vyřazení Čechie. Finále mělo asi o hodinu zpoždění začátek a tak jsme mohli využít času na sledování krčské posily na nadhozu Pauly z Itálie. Finále nabídlo velmi dramatický zápas. Krči se podařilo dvakrát zahrát double-play. My jsme kontrovali několika velmi dobře zahranými míči ve vnitřním poli. Na nadhozu se velmi činil Zapp, vždyť hodil čtyři strike-outy a umožnil jen tři odpaly. To my jsme zaznamenali odpalů devět a pouze dva strike-outy. Celý zápas se odehrával v rychlém tempu a tak o vítězi rozhodla až šestá směna. Nejdříve běžela domu pro vítězný bod Lenka, ale byla aut na domácí metě. Druhý pokus byl již úspěšný, když po odpalu Šajny doběhla domů Eva.  Po dlouhém víkendu ve studené hala nám tak poslední zápas přinesl vítězství 2:1 a zisk prvního místa v turnaji. Ve finále velmi dobrou pálkařskou formu prokázala opět Dibla 2/2, Eva 2/2 + 1xBB, Lena 2/3 a Šajny, která stáhla oba naše body.

Celý turnaj se nám vyvedl. Po celou dobu turnaje šly naše výkony nahoru a posledních osm směn, dvě proti Čechii a šest proti Krči, bylo opravdu excelentních. Celému týmu děkuji za bojovnou náladu a touhu zvítězit. Na nadhozu nám vítězství vyházely Adéla a Zapp, na catcherovi hrály Téra s Erikem, na jedničce Šajny a Eva, na dvojce Dibla s Térou, spojku ovládla Lenka a nikoho tam nepustila, na trojce se vystřídaly  Erik, Dibla a Anička. Z vnějšího pole vše jistily Majka s Madlou a Lendíkem. Ale i Eva a Šajny si svůj poctivý kus práce za vnitřním polem odvedly.